EPB Verslaggeving

Bent u van plan om uw woning grondig te renoveren? Of plant u misschien een nieuwbouwproject in de nabije toekomst? Dan weet u alvast dat u een EPB verslaggever dient aan te stellen voor de start der werken. Maar wat doet de EPB verslaggever nu precies, waarvoor dient dergelijke verslaggeving en hoe kan Vinco Engineering u hierbij helpen?

Vraag uw offerte Onze referenties

De EPB-verslaggeving in een notendop

De EPB-verslaggeving – voluit Energieprestatieregelgeving – heeft als doel om het energiegebruik van panden en de installaties die zich hierin bevinden tot een minimum te beperken. Hoe beter een woning hierop scoort, hoe beter het algemene comfort van de bewoners van dit pand.

Dergelijke verslaggeving is reeds verplicht sinds 1 januari 2006 en geldt voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten waarvoor een stedenbouwkundige vergunning dient aangevraagd te worden. De regels waaraan moet worden voldaan, worden vastgelegd in het EPB decreet van 2006 en al zijn wijzigingen.

categorie

Een woning die voldoet aan de EPB-normen heeft bovendien ook enkele voordelen:

 • Een lager energieverbruik
 • Lagere bouwkosten (dankzij premies en subsidies)
 • Een gezonde woning en een verhoogd comfort
 • Een verhoogde vastgoedwaarde
 • Een beter leefmilieu

Wie mag deze EPB-verslaggeving uitvoeren?

Wel, vooralleer u de werken start, is het verplicht om een zogenaamde EPB-verslaggever aan te duiden. Deze rapporteert de overheid met betrekking tot de installaties en genomen maatregelen die het energieverbruik tot een minimum reduceren.

Wij helpen u graag bij de berekening van zowel uw K- als uw E-peil (met andere woorden met de thermische isolatie en de energieprestatie), de berekening van uw ventilatiedebieten en advies met betrekking tot het gebruik van bepaalde bouwmaterialen. Vinco Engineering is geregistreerd als EPB-verslaggever bij het Vlaams Energieagentschap , het Brussels Gewest en voor Wallonië en kan u dus een officieel energieprestatiecertificaat bezorgen voor uw nieuwbouw- of renovatieproject.

Vinco Engineering als partner voor uw EPB-verslaggeving?

Dat kan! We begrijpen maar al te goed het belang van een goed geïsoleerde woning en een gecontroleerde ventilatie voor uw woonst. Wenst u dus een betrouwbare en vakbekwame partner voor uw EPB-verslaggeving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via het telefoonnummer +32 478 76 76 00, via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via het online Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vinco Engineering probeert u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons rechtstreeks op 0478 76 76 00. We helpen u graag verder met uw project!

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam*
  Invalid Input
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
 5. Bijlage
  Ongeldige invoer
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 6. Bijlage
  Gelieve een geldig bestand te uploaden.
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 7. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen

Onze klanten getuigen

 • 11-10-2014 Bij de verbouwing van onze woning kreeg ik van onze architect te horen dat we verplicht waren om een EPB studie te laten uitvoeren. Op aanraden van onze architect zijn we bij VINCO terecht gekomen. Weer zo een verplichte kost waar je niks aan hebt dan alleen maar wat dode letters op een hoop papier, dacht ik. Ik kan achteraf alleen maar gelukkig zijn dat we bij VINCO zijn terecht gekomen. Deze mensen hebben ons op allerlei gebied geholpen. Zowel qua soort verwarming die we het beste zouden kunnen kiezen en dan niet alleen op gebied van een hoog rendement, maar ook op gebied van estetiek. Er werd een doordachte isolatie en ventilatie studie op maat gemaakt voor ons. Zowel bij de voorbereidingen als bij de eigenlijke verbouwingen waren ze steeds enorm betrokken. Wij hebben onze woning met 40m² vergroot en in plaats van meer energie per jaar te gaan verbruiken is onze energie kost nog met 15% gedaald! Deze mensen zijn een echte meerwaarde en de meerprijs voor de EPB studie heeft zich na 2 jaar al meer dan terug verdiend. Voor ons hadden ze ook de veiligheidscoördinatie op zich genomen. Hierbij zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de verschillende aannemers en zijn er ook op regelmatige tijdstippen werf controles gebeurd. Bij onregelmatigheden of inbreuken werden er foto's gemaakt en werden deze met een begeleidende nota overgemaakt aan de belanghebbende. Ook deze verantwoordelijkheid heb ik zwaar onderschat. Je blijft als bouwheer wel verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd op jouw werf en ik mag nu met een gerust hart zeggen dat op mijn werf alles zo veilig mogelijk verlopen is zonder nog maar het kleinste ongelukje! Dank u wel VINCO!

  Familie De Nil - Meersman - Gijzegem -