EPB Verslaggeving

Bent u van plan om uw woning grondig te renoveren? Of plant u misschien een nieuwbouwproject in de nabije toekomst? Dan weet u alvast dat u een EPB verslaggever dient aan te stellen voor de start der werken. Maar wat doet de EPB verslaggever nu precies, waarvoor dient dergelijke verslaggeving en hoe kan Vinco Engineering u hierbij helpen?

Vraag uw offerte Onze referenties

De EPB-verslaggeving in een notendop

De EPB-verslaggeving – voluit Energieprestatieregelgeving – heeft als doel om het energiegebruik van panden en de installaties die zich hierin bevinden tot een minimum te beperken. Hoe beter een woning hierop scoort, hoe beter het algemene comfort van de bewoners van dit pand.

Dergelijke verslaggeving is reeds verplicht sinds 1 januari 2006 en geldt voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten waarvoor een stedenbouwkundige vergunning dient aangevraagd te worden. De regels waaraan moet worden voldaan, worden vastgelegd in het EPB decreet van 2006 en al zijn wijzigingen.

categorie

Een woning die voldoet aan de EPB-normen heeft bovendien ook enkele voordelen:

 • Een lager energieverbruik
 • Lagere bouwkosten (dankzij premies en subsidies)
 • Een gezonde woning en een verhoogd comfort
 • Een verhoogde vastgoedwaarde
 • Een beter leefmilieu

Wie mag deze EPB-verslaggeving uitvoeren?

Wel, vooralleer u de werken start, is het verplicht om een zogenaamde EPB-verslaggever aan te duiden. Deze rapporteert de overheid met betrekking tot de installaties en genomen maatregelen die het energieverbruik tot een minimum reduceren.

Wij helpen u graag bij de berekening van zowel uw K- als uw E-peil (met andere woorden met de thermische isolatie en de energieprestatie), de berekening van uw ventilatiedebieten en advies met betrekking tot het gebruik van bepaalde bouwmaterialen. Vinco Engineering is geregistreerd als EPB-verslaggever bij het Vlaams Energieagentschap , het Brussels Gewest en voor Wallonië en kan u dus een officieel energieprestatiecertificaat bezorgen voor uw nieuwbouw- of renovatieproject.

Vinco Engineering als partner voor uw EPB-verslaggeving?

Dat kan! We begrijpen maar al te goed het belang van een goed geïsoleerde woning en een gecontroleerde ventilatie voor uw woonst. Wenst u dus een betrouwbare en vakbekwame partner voor uw EPB-verslaggeving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via het telefoonnummer +32 478 76 76 00, via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via het online Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vinco Engineering probeert u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons rechtstreeks op 0478 76 76 00. We helpen u graag verder met uw project!

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam*
  Invalid Input
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
 5. Bijlage
  Ongeldige invoer
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 6. Bijlage
  Gelieve een geldig bestand te uploaden.
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 7. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 8. *
  Invalid Input

Onze klanten getuigen

 • "De samenwerking tussen VINCO en ons verliep zeer professioneel. Bij vragen, kregen we steeds een snel en afdoend antwoord. We kregen de nodige informatie om ons dossier correct af te handelen."

  De Vis Maarten & Van den Stock Ellen -