Bent u particulier of projectontwikkelaar en heeft u renovatieplannen op de agenda staan of misschien wel de verwezenlijking van een volledig nieuwbouwproject? Dan zal u uw bouwwerk aan bepaalde eisen moeten beantwoorden, namelijk deze van de EPB-energieprestatieregelgeving voor residentiële gebouwen. Vinco Engineering staat u graag bij als EPB-verslaggever, waarbij u kunt rekenen op onze vakkundigheid en jarenlange ervaring.

Vraag uw offerte Onze referenties

Banner tekst IMG

Residentiële EPB Verslaggeving

Het doel van de  EPB-regelgeving voor residentiële gebouwen

De EPB-energieprestatieregelgeving werd in Europa in het leven geroepen met als doel om comfortabele én energiezuinige woningen te bouwen in alle lidstaten van de Europese gemeenschap, ongeacht of het een nieuwbouw- of een renovatieproject betreft. Het uiteindelijke doel is om een aanzienlijke energiebesparing te realiseren, die zowel uzelf als het leefmilieu ten goede komt. Uw energiefactuur zal immers veel lager zijn en het leefmilieu zal minder belast worden. Ook voor residentiële gebouwen is dit dus van cruciaal belang.

residentiele epb verslaggeving

De EPB-energieprestatieregelgeving handelt over een aantal essentiële factoren:

 • Het niveau van thermische isolatie (K-peil)
 • De energieprestatie (E-peil)
 • Het binnenklimaat (ventilatie en oververhitting)
 • De technische installaties
 • Hernieuwbare energie

Hoe verloopt de EPB-verslaggeving op residentieel niveau ?

De EPB-verslaggeving van uw project verloopt volgens een aantal stappen. Vinco engineering hanteert steevast dezelfde werkwijze en legt deze uitgebreid aan u uit voor de aanvang  van uw werken. Bovendien lichten we ook alle eisen toe waaraan uw bouwwerk zal moeten voldoen om aan de EPB-energieprestatieregelgeving te voldoen.

Werkwijze bij EPB verslaggeving:

 • Voor de werken van start gaan, dient de bouwheer ons aan te stellen als EPB-verslaggever
 • Wij dienen uiterlijk voor de start van uw bouwwerken een elektronische startverklaring in bij de Vlaamse overheid (VEA)
 • We verwerken alle aangeleverde data die invloed hebben op de energieprestatie van uw project. Hoe meer data u aanlevert, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn
 • Binnen de zes maanden na de ingebruikname van uw project, moet de EPB-verslaggever  op basis van deze aangeleverde data een EPB-aangifte indienen bij de Vlaamse overheid
 • Na afsluiting van het dossier, krijgt de bouwheer een kopie van de EPB-aangifte en, in het geval het een nieuwbouwproject betreft, ook het zogenaamde EPB certificaat nieuwbouw

Meer weten over de EPB-verslaggeving voor residentiële gebouwen?

Had u graag meer geweten over hoe we precies te werk gaan voor uw EPB-verslaggeving? Of had u vragen omtrent onze prijzen en/of beschikbaarheid? Dan kunt u ons hiervoor steeds contacteren via het telefoonnummer +32 478 76 76 00 of door het contactformulier in te vullen.

Met Vinco Engineering bent u zeker van een uitgekiend EPB-verslag, volledig met adviezen en voorstellen voor eventuele optimalisaties.

EPB verslaggeving

Wil je meer informatie over onze EPB verslaggeving? Ondek hieronder onze studies, of contacteer ons!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons rechtstreeks op 0478 76 76 00. We helpen u graag verder met uw project!

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam*
  Invalid Input
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
 5. Bijlage
  Ongeldige invoer
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 6. Bijlage
  Gelieve een geldig bestand te uploaden.
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 7. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 8. *
  Invalid Input