Ook scholen ontsnappen niet aan de EPB-regelgeving. Sinds 2014 is er echter een nieuwe wetgeving voor nieuwe schoolgebouwen en schoolgebouwen die ingrijpend moeten worden verbouwd. Vinco Engineering volgt de laatste ontwikkelingen steeds op de voet, waardoor u bij ons ongetwijfeld aan het goede adres bent voor de EPB-verslaggeving van uw schoolgebouw.

Vraag uw offerte Onze referenties

Banner tekst IMG

EPB verslaggeving voor Scholen

Nieuwe EPB-regelgeving voor scholen omtrent minimumaandeel hernieuwbare energie

Deze regelgeving heeft betrekking tot een aantal gebouwen, zoals kantoorcomplexen en schoolgebouwen. Vanaf 1 januari 2014 moeten namelijk zowel nieuwbouwprojecten als gebouwen die aangrijpend worden verbouwd een minimum hoeveelheid energie gebruiken uit hernieuwbare energiebronnen.

epb verslaggeving scholen

Deze regelgeving is verplicht en bestaat uit zes mogelijke hernieuwbare energiebronnen, waarvoor telkens andere voorwaarden gelden. Deze energiebronnen zijn de volgende:

 • De installatie van een warmptepomp
 • De installatie van een zonneboiler
 • De plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen
 • Biomassa
 • Stadsverwarming en –koeling
 • Participatie in een project voor de producten van hernieuwbare energie

Wat betekent deze EPB verslaggeving voor scholen?

Betreft het scholen en kantoren van publieke instanties (denk hierbij bijvoorbeeld aan gemeentehuizen en kantoren van de Vlaamse overheid), dan is de verplichting van toepassing voor nieuwbouwprojecten, waarvoor ofwel een melding afgedaan wordt ofwel een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd wordt en dit vanaf 1 januari 2013.

Gaat het over scholen en kantoren van andere aard, dan geldt de verplichting voor nieuwbouwprojecten – eveneens waarvoor melding gedaan wordt of een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd word – vanaf 1 januari 2014.

Deze scholen en kantoren moeten overigens een minimum van 10kWh hernieuwbare energie teweegbrengen per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte van het pand. Aan de hand van één systeem of een combinatie van diverse systemen uit de bovenvermelde lijst kan dit minimum behaald worden.

Vinco Engineering als EPB-verslaggever voor scholen?

Geen probleem. Vinco Engineering hoopt u alvast zo spoedig mogelijk te mogen ontmoeten. We onderwerpen het schoolgebouw in kwestie graag aan een deskundig en uitvoerig onderzoek, zodat we u de resultaten weldra kunnen aanreiken.

Voor een EPB-verslaggeving kunt u ons steeds contacteren via het telefoonnummer +32 478 76 76 00 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

EPB verslaggeving

Wil je meer informatie over onze EPB verslaggeving? Ondek hieronder onze studies, of contacteer ons!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Vul onderstaand formulier in of contacteer ons rechtstreeks op 0478 76 76 00. We helpen u graag verder met uw project!

 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Achternaam*
  Invalid Input
 3. E-Mail*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
 5. Bijlage
  Ongeldige invoer
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 6. Bijlage
  Gelieve een geldig bestand te uploaden.
  Enkel volgende bestand zijn toegelaten: PDF, DWG, JPG, TIFF
 7. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 8. *
  Invalid Input