EPB verslaggeving

U gaat uw woning binnenkort grondig renoveren? Of misschien plant u in de nabije toekomst een nieuwbouwproject? Dan weet u alvast dat er voor uw project een EPB verslag moet worden ingediend bij het Vlaams Energie Agentschap. Voor de start van de werken dient u ook een EPB verslaggever aan te stellen. Maar wat doet zo’n EPB verslaggever nu precies en waarvoor dient dergelijke verslaggeving?  Vinco Engineering kan u helpen bij zowel residentiële EPB verslaggeving als niet-residentiële EPB verslaggeving.

EPB verslaggeving in een notendop

De EPB verslaggeving – voluit Energieprestatieregelgeving – wil het energiegebruik van panden en de installaties die zich hierin bevinden tot een minimum te beperken. Hoe beter een woning scoort, hoe beter het algemene comfort voor de bewoners van het pand.

EPB verslaggeving is sinds 1 januari 2006 verplicht voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten waarvoor een stedenbouwkundige vergunning moet worden aangevraagd. De regels waaraan moet worden voldaan, werden vastgelegd in het EPB decreet van 2006 en al zijn wijzigingen nadien. De EPB normen worden steeds strenger. En dat is maar goed ook want vanaf 2021 moet iedere nieuwbouwwoning in Europa bijna energie neutraal (BEN) zijn.

Maar een woning die voldoet aan de EPB-normen heeft natuurlijk ook veel voordelen:

  • Een beter leefmilieu
  • Een lager energieverbruik
  • Een verhoogde vastgoedwaarde
  • Een gezonde woning en een verhoogd comfort

Wie mag de EPB verslaggeving uitvoeren?

Vooraleer u de werken start is het verplicht om een EPB verslaggever aan te duiden. Deze rapporteert aan de overheid over de installaties en genomen maatregelen die het energieverbruik tot een minimum reduceren.

Wij helpen u graag bij de berekening van zowel uw S – als uw E-peil (met andere woorden met de thermische isolatie en de energieprestatie), uw ventilatiedebieten en advies met betrekking tot het gebruik van bepaalde bouwmaterialen. Vinco Engineering is erkend bij het Vlaams Energieagentschap, het Brussels Gewest en voor Wallonië en kan u dus een officieel energieprestatie certificaat bezorgen voor uw nieuwbouw- of renovatieproject.

Vinco als EPB verslaggever

Dat kan! We begrijpen maar al te goed het belang van een goed geïsoleerde woning en een gecontroleerde ventilatie voor uw woonst. Wenst u dus een betrouwbare en vakbekwame partner voor uw EPB verslaggeving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon +32 478 76 76 00, e-mail info@vincoengineering.be of het offerte formulier onderaan. Vinco Engineering zal u dan zo snel mogelijk van dienst zijn.

Vraag uw offerte aan

Contactgegevens

Projectlocatie

Projectbeschrijving

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Klik of sleep naar het icoon om één of meerdere bestanden te uploaden.
Max. 20 MB en/of 10 bestanden

Architect

Gewenste diensten

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.