Opmaak eendraadschema

Wanneer u een elektrische installatie plaatst, heeft u verschillende schema’s en documenten nodig om het elektrisch dossier op te stellen. Dat is dan weer nodig om in regel te zijn met de wetgeving (AREI). Vinco Engineering heeft ervaring met het ontwerp en controle van elektrische installaties. We helpen u dan ook graag verder met de opmaak eendraadschema en situatieplan.

Wat is een eendraadschema?

Zowel het eendraadschema als het situatieschema geven een duidelijk schematisch overzicht van de elektrische installatie weer. Dit schema toont alle leidingen die vertrekken in de zekeringkast, het type leiding en hun bestemming of doel. Zo kent u perfect de bestemming van iedere leiding in de zekeringkast!

Het eendraadschema maakt gebruik van lijnen, cijfers, letters en symbolen. Deze symbolen zijn universeel en iedere elektricien kan ze aflezen en gebruiken. Leidingen krijgen een letter en aftakpunten krijgen een cijfer. Het eendraadschema bevat ook een heleboel extra informatie, zoals het type, de doorsnede van de leidingen en plaatsingswijze. Ook de schakelaars, stopcontacten en lichtpunten worden op het eendraadschema vermeld.

Situatieschema elektriciteit

Waar het eendraadschema enkel uit lijnen en symbolen bestaat, bevat het situatieschema meer informatie over de exacte plaatsing in het gebouw. Op het situatieschema vindt u alle informatie over de aanwezige elektriciteit terug, getekend op de plattegrond van het gebouw. Het situatieschema geeft een compact overzicht van alle eindpunten van de elektrische situatie weer. Dat zijn bijvoorbeeld schakelaars, stopcontacten, lichtpunten en grotere toestellen die meer energie vragen.

Wanneer eendraadschema laten tekenen?

In sommige gevallen is de opmaak van een eendraadschema verplicht, zoals wanneer u de elektrische installatie moet laten keuren. In andere gevallen is het vooral erg nuttig. Een duidelijk overzicht van uw elektrische installatie is niet alleen handig voor uzelf, maar ook voor toekomstige kopers of huurders van het gebouw. Wanneer u later een renovatie wil uitvoeren of een wijziging wil aanbrengen in de elektrische installatie, is het handig om over voldoende informatie te beschikken.

  • Wanneer u zelf graag een duidelijk overzicht van uw elektrische installatie wenst
  • Wanneer u de elektrische installatie moet of wil laten keuren
  • Wanneer u wil verbouwen of renoveren
  • Wanneer u de woning of het gebouw wenst te verkopen

Opmaak elektrische schema’s

De opmaak van een eendraadschema en een situatieschema laat u best over aan een expert. Zij hebben meer ervaring met de verschillende symbolen en kunnen u een accuraat elektrisch schema bezorgen. Een correcte en duidelijke opmaak van een eendraadschema of situatieschema bespaart u namelijk een heleboel kopzorgen in de toekomst.

Eendraadschema domotica

Heeft u plannen om gebruik te maken van domotica in uw woning of gebouw? Dan is het nog belangrijker om een duidelijk schema te bezitten van de domotica installatie. Domotica biedt een heleboel voordelen en automatiseringen, maar deze brengen gewoonlijk een complexere elektrische planning met zich mee.

Het is dan ook essentieel dat u een goed overzicht hebt van de verschillende domotica toepassingen en bijbehorende leidingen en zekeringen.

Eendraadschema tekenen prijs

Vinco Engineering is een ervaren ingenieursbureau in Vlaanderen. Ons team van ingenieurs helpt u dan ook graag verder met de opmaak van uw elektrisch schema en andere verslaggeving in de bouwsector. De prijs voor de opmaak van een eendraadschema en situatieschema varieert en is afhankelijk van uw huidige situatie. Heeft u bouwplannen en zoekt u een expert voor de opmaak van uw elektrisch schema? Neem dan zeker contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vraag uw offerte aan

Bouwheer

Bouwplaats

excl btw en excl kosten grond

Projectbeschrijving

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 25 files.
Klik of sleep naar het icoon om één of meerdere bestanden te uploaden.
Max. 20 MB en/of 25 bestanden

Architect

Gewenste diensten

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.