STUDIEBUREAU Houtskeletbouw

Ecologisch bouwen, bouwen met het oog op het milieu: het is een trend, het is in. Een prima manier hiervoor is een project in houtskeletbouw. Voor u u daadwerkelijk begint met de opbouw van uw project dient u uiteraard een stabiliteitsplan te laten uitvoeren. Vinco Engineering is een referentie op gebied van stabiliteitsstudie houtskelet met als streefdoel optimaal gestabiliseerde woningen.

Wat is houtskeletbouw?

Vooraleer we een antwoord kunnen geven op deze vraag, moeten we misschien eerst de term houtskeletbouw nader toelichten. Wat houdt zo’n bouw bijvoorbeeld in en wat zijn de voor- en nadelen?

Een houtskeletbouw is een bouw op basis van houten stijlen. Meer en meer wordt deze techniek – die overkomt uit Amerika en Scandinavië – gebruikt om woningen op te trekken. Aan de buitenkant ziet een woning uit houtskeletbouw er echter identiek uit als alle traditioneel opgetrokken woningen, omdat er aan de buitenkant meestal gebruik wordt gemaakt van gevelsteen.

Stabiliteitsstudie houtskeletbouw noodzakelijk?

Absoluut! Een houtskeletbouw heeft namelijk evenveel zorg en aandacht nodig op het gebied van stabiliteit als een andere bouw, zoals een beton- of staalbouw. Ook hier kan het grondig mis gaan als u niet de juiste stabiliteitsstudie laat uitvoeren alvorens u de werken start. Riskeer daarom niet om het slachtoffer te worden van een verzakking of andere ongemakken en vertrouw Vinco Engineering de berekeningen van uw stabiliteitsstudie houtskelet toe.

We berekenen graag voor u alle nodige elementen, waarbij we meestal van start gaan met de bestaande architecturale plannen. Deze gaan we vervolgens omzetten naar de structuren voor uw toekomstige houtskeletbouw. Hierbij hebben we zowel oog voor de uitvoerbaarheid als voor de kosten die deze met zich mee brengt.

Voordelen van houtskeletbouw

Een woning met een houtskeletbouw biedt u ook een heleboel voordelen waaronder de volgende:

  • Een houtskeletbouw heeft een energiezuinig karakter
  • Een houtskeletbouw kan snel worden ge(pre)fabriceerd
  • Het heeft heel goede thermisch isolerende eigenschappen
  • Indien uw woonst later weer wordt afgebroken, is dit perfect recycleerbaar
  • Een houtskeletbouw is licht, wat prijsvoordelig kan zijn met betrekking tot de funderingen

Vraag uw offerte aan

Bouwheer

Bouwplaats

excl btw en excl kosten grond

Projectbeschrijving

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 25 files.
Klik of sleep naar het icoon om één of meerdere bestanden te uploaden.
Max. 20 MB en/of 25 bestanden

Architect

Diensten

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.