EPB verslaggever

Al sinds meer dan 10 jaar wordt er een EPB verslag gevraagd bij de meeste nieuwbouwprojecten en verbouwingen waarvoor een stedenbouwkundige vereist is. Die EPB verslaggever moet u aanstellen nog voor de werken beginnen. Met dit EPB verslag toont u aan dat uw woning of gebouw voldoende maatregelen neemt om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

Voordelen van de energieprestatieregeling

Die energieprestatieregeling is niet zomaar een verplichting. Ze zorgt ervoor dat nieuwbouw en ingrijpende verbouwingen voldoen aan de strenge normen van vandaag. En dat heeft ook voordelen voor jou als bouwheer:

  • Je beperkt het energiegebruik van de woning
  • Met dit verslag kan je toegang krijgen tot verschillende premies en subsidies
  • Het wooncomfort wordt verhoogd dankzij een aangenaam binnenklimaat
  • Vastgoed dat aan de voorwaarden voldoet heeft een hogere verkoopwaarde op de markt
  • En tenslotte: je zorgt mee voor een beter leefmilieu

De EPB verslaggever neemt alle elementen op in een aangifte die aan het Vlaams Energie Agentschap wordt overgemaakt.

-> Vraag nu uw offerte

EPB verslaggever verplicht

Wanneer het bouwproces werd afgerond maakt de EPB verslaggever een rapport op waarin hij verklaart of de woning al dan niet volgens de EPB eisen werd gebouwd. Dat wordt gestaafd met vaststellingen die tijdens het bouwproces werden gedaan, studie van het lastenboek en nakijken van de facturen.

Het is belangrijk de EPB verslaggever van in het begin van het proces te betrekken. Veranderingen tijdens de opbouw – zoals bijvoorbeeld keuze voor andere materialen – kunnen een invloed hebben op de energieprestatie van de woning en moeten dus in het verslag worden opgenomen.

Na het beëindigen van de (vergunningsplichtige) werken maken wij de aangifte digitaal over aan het Vlaams Energie Agentschap. Om een geldige EPB aangifte te mogen doen hebben wij van het agentschap een specifieke erkenning gekregen. Wij beschikken eveneens over de nodige erkenningen om in Brussel en Wallonië dossiers voor officiële energieprestatiecertificaten in te dienen. Eens ingediend zullen wij u het EPB certificaat overhandigen.

-> Vraag nu uw offerte

Binnenklimaat optimaliseren

Een EPB verslaggever is eveneens verplicht voor gebouwen die verwarmd en/of gekoeld worden. EPB bekijkt ook het binnenklimaat in de woning. Het gaat dus verder dan isolatienormen, zoals wel eens wordt gedacht. In de aangifte wordt onder andere opgenomen hoe het gebouw wordt verwarmd en op welke manieren andere energie wordt aangewend.

De EPB normen worden jaar naar jaar strenger. Uiteindelijk is het de bedoeling om te streven naar bijna energie neutrale woningen. Deze BEN woningen zullen vanaf 2021 trouwens de norm zijn voor heel Europa.

Zoekt u een ervaren EPB verslaggever die met u meedenkt en u helpt met professioneel en betrouwbaar advies? Neem dan zeker contact met ons op. Bij Vinco Engineering bent u alvast aan het juiste adres.

-> Vraag nu uw offerte

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio AalstBruggeGentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio KortrijkRoeselare

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte