Veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen

De Belgische wetgeving verplicht u om een veiligheidscoördinator aan te stellen voor ieder bouwproject waarbij meer dan één aannemer werken uitvoert. Om de gezondheid en veiligheid van uw werknemers en professionele partners te verzekeren, kunt u rekenen op de expertise van Vinco Engineering veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen. Wij zijn een gespecialiseerd ingenieursbureau dat zich richt op een complete service voor de bouwsector.

Een veiligheidscoördinator is verplicht in heel België

Als projectleider binnen de bouwsector bent u verplicht om een veiligheidscoördinator aan te duiden voor ieder bouwproject waarbij meer dan één aannemer werken uitvoert op uw werf. Zowel voor residentiële als niet-residentiële bouwprojecten geldt dezelfde wetgeving, ongeacht of het om een nieuwbouwproject gaat of om verbouwingswerken aan een bestaand gebouw.

Voor kleinere projecten waarbij u samen werkt met één aannemer is de aanstelling van een expert in veiligheid niet verplicht, maar wel aangeraden. U bent namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van personen die zich op uw bouwwerf bevinden? U doet er dus goed aan om een samenwerking aan te gaan met een erkend veiligheidsexpert, zoals Vinco Engineering veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen.

-> Vraag nu uw offerte

Welke taken uitbesteden aan veiligheidscoördinator?

Een ervaren veiligheidscoördinator neemt een heleboel taken van u over, zodat u zich kan toespitsen op de planning en uitvoering van de bouwprocedure. Deze taken maken deel uit van de veiligheidscoördinatie:

  • Uitwerken van een gezondheidsplan en veiligheidsplan voor uw project
  • Analyse van de kritieke fases in het bouwproces
  • Controle en werfbezoek tijdens de risicovolle fases
  • Afleveren van een postinterventiedossier
  • Opstellen van een coördinatiestructuur voor grote projecten

-> Vraag nu uw offerte

Garandeer de veiligheid op uw werf

De veiligheid en gezondheid van uw werknemers en experts die aanwezig zijn op de werf is niet te onderschatten. Het is dan ook geen onderwerp om onzorgvuldig mee om te gaan. Reken op de expertise van een ervaren bureau om een complete analyse te maken van alle aanwezige risico’s.

Informeer uzelf voor de aanvang van de werken en zorg dat u op de hoogte bent van iedere risicovolle handeling tijdens de procedure. Zorg ook voor een goede aanduiding van gevaarlijke zones op het terrein. Vinco Engineering veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen heeft de nodige expertise en know-how om u bij te staan tijdens iedere fase van het bouwproject!

-> Vraag nu uw offerte

Bouwpartner en veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen

Vinco Engineering veiligheidscoördinator Oost-Vlaanderen is de ideale bouwpartner voor ieder project. Wij hebben ervaring met kleine en grote projecten van verschillende complexiteit. Door in zee te gaan met een erkend en ervaren partner bespaart u zichzelf een heleboel kopzorgen.

Zo kunt u bij ons ook terecht voor andere verplichte en aanvullende services. Bij het plannen van uw bouwproject kunnen wij u helpen met de nodige stabiliteitsstudies om u te vergewissen van de haalbaarheid van het project. De ingenieurs in ons studiebureau hebben ook ervaring met het analyseren van de gepaste bouwtechnieken, afhankelijk van uw specifieke plan.

Bij de oplevering van uw bouwproject moeten er enkele belangrijke analyses worden uitgevoerd en heeft u behoefte aan de juiste verslaggeving om in regel te zijn met de Belgische wetgeving. Vinco Engineering voorziet u van de complete documentatie, zoals de EPB verslaggeving, het ventilatieverslag en de blowerdoortest.

-> Vraag nu uw offerte

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio AntwerpenMechelen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – GentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio BruggeKnokke-HeistKortrijkMiddelkerkeOostende –  RoeselareWevelgem

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte