Veiligheidscoördinator Wevelgem

De realisatie van ieder bouwproject of renovatieproject waarbij meer dan één aannemer aan de slag gaat, vereist de aanstelling van een veiligheidscoördinator. Bent u bezig met de planning van een bouwproject of renovatieproject? Reken dan op de expertise van een erkend veiligheidscoördinator in Wevelgem.

Vinco Engineering heeft een ruime ervaring met de veiligheidscoördinatie van zowel grote als kleine bouwprojecten. U kunt beroep doen op onze ervaren ingenieurs om het bouwproject vlot en veilig te laten verlopen. Onze experts brengen de hele bouwprocedure en alle kritieke fasen in kaart. Zo weet u exact waar en wanneer uw werknemers een verhoogd risico lopen en hoe u de veiligheid kan garanderen.

Wat doet een veiligheidscoördinator?

Een veiligheidscoördinator voor de bouwsector neemt de bouwprocedure nauwkeurig onder de loep. De procedure wordt opgedeeld in fasen en kritieke fases worden nauwkeurig in kaart gebracht en uitgestippeld. Zo weten we van bij de aanvang van de werken meteen welke werken en tijdstippen meer gevaar of risico inhouden.

Er wordt een algemeen veiligheidsplan en gezondheidsplan opgesteld. Deze documenten zijn beschikbaar van bij de start van de werken. Voor grotere werkzaamheden wordt er ook een coördinatieplan opgesteld.

 

Onze experts komen ook langs op de werf tijdens deze kritieke fasen. We controleren of alles volgens de voorschriften gebeurt en volgen de werkzaamheden op de voet op.

  • Opstellen van het veiligheidsplan voor het complete project
  • Opstellen van het gezondheidsplan voor de werkzaamheden
  • Uittekenen van de verschillende en kritieke fasen van het project
  • Voorzien van maatregelen voor de veiligheid
  • Werfbezoek tijdens kritieke fasen
  • Afleveren van het postinterventiedossier
  • Opstellen van de coördinatiestructuur voor grote projecten

-> Vraag nu uw offerte

Voordelen van een ervaren coördinator voor de veiligheid

Door te rekenen op de expertise van een ervaren veiligheidscoördinator kunt u gebruik maken van de vele voordelen die daaraan verbonden zijn. Onze ingenieurs zijn op de hoogte van het reilen en zeilen op een bouwwerf. We onderzoeken iedere handeling op de werf en schatten accuraat in hoeveel risico deze handelingen inhouden.

Daarna geven we u duidelijke informatie over hoe deze risico’s beperkt kunnen worden en welke voorzorgsmaatregelen er genomen moeten worden.

Zo kunt u, als bouwheer, met een gerust geweten de veiligheid van uw experts en werknemers garanderen.

-> Vraag nu uw offerte

Is veiligheidscoördinatie verplicht in Wevelgem?

In de meeste gevallen is het aanstellen van een veiligheidscoördinator verplicht in Wevelgem.

Als werfleider of bouwheer bent u verplicht om te zorgen voor de veiligheid van iedereen die aan de slag gaat op de bouwwerf. De Belgische wetgeving schrijft dan ook voor dat er een veiligheidscoördinator moet worden aangesteld voor ieder bouwproject of renovatieproject waarbij meer dan één aannemer aan de slag gaat. Of deze aannemers gelijktijdig of opeenvolgend aan de slag gaan, maakt geen verschil in deze wetgeving.

-> Vraag nu uw offerte

Vinco Engineering: erkend veiligheidscoördinator

Plant u een bouwproject of renovatieproject? Reken dan op de expertise van een ervaren ingenieursbureau voor de bouwsector. Vinco Engineering is een betrouwbare partner die u met plezier doorheen de complete procedure loodst.

U kunt bij ons terecht voor de verplichte veiligheidscoördinatie van de werkzaamheden, maar ook voor de stabiliteitsstudies en technische studies die vooraf gaan aan de werkzaamheden. Daarnaast helpt Vinco Engineering u ook met het behalen van een goede EPB score en zorgen we voor de nodige documentatie en verslaggeving die bij ieder bouwproject verplicht is.

Neem contact met ons op om uw bouwproject te bespreken.

 

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio AntwerpenMechelen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – GentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio BruggeKnokke-HeistKortrijkMiddelkerkeOostende –  Roeselare – Wevelgem

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte