Veiligheidscoördinator Mechelen

Plant u bouwwerken of renovatiewerken in Mechelen of de omliggende regio? De aanstelling van een coördinator voor de veiligheid is in de meeste gevallen verplicht. Reken op de expertise van een gespecialiseerd ingenieursbureau om de veiligheidscoördinatie van uw bouwproject in goede banen te leiden. Vinco Engineering is een ervaren veiligheidscoördinator in Mechelen die een heleboel taken van u kan overnemen.

Wat zijn de taken van een veiligheidscoördinator?

De veiligheidscoördinatie tijdens bouwwerkzaamheden is een ruim begrip en het omvat verscheidene taken die ervoor zorgen dat uw bouwproject veilig en vlot kan verlopen. Het is van essentieel belang dat uw werknemers, aannemers en experts hun functie kunnen uitvoeren in een veilige omgeving.

  • Opstellen van een gezondheidsplan voor iedere fase van het project
  • Uitwerken van een veiligheidsplan voor het complete project
  • Bepaling van de kritieke fases tijdens de werkzaamheden
  • Werfbezoek tijdens kritieke fases
  • Opstellen van het postinterventiedossier
  • Voor grote projecten stellen we ook de coördinatiestructuur op

-> Vraag nu uw offerte

Veiligheidscoördinator verplicht in Mechelen?

Het aanstellen van een veiligheidscoördinator in Mechelen is in de meeste gevallen verplicht.

Vanaf het ogenblik dat er meer dan één aannemer werkzaamheden uitvoert op uw werf, bent u verplicht om een coördinator voor de veiligheid aan te stellen. Die coördinator moet worden aangesteld voor de aanvang van de werkzaamheden.

Deze verplichting wordt beschreven in de Belgische wetgeving. Het maakt geen verschil of de aannemers op hetzelfde tijdstip werkzaamheden uitvoeren of dat ze elkaar opvolgen tijdens de bouwprocedure. De wetgeving is van toepassing op alle verschillende bouwwerkzaamheden, of het nu om een residentieel of niet-residentieel bouwproject, een nieuwbouwproject of een renovatieproject gaat.

Is er slechts één aannemer actief op uw werf? Dan is de aanstelling van een veiligheidscoördinator niet verplicht, maar u blijft nog steeds verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers die zich op uw werf begeven. Het is in dat geval nog steeds een goed idee om een expert aan te stellen die de veiligheid in goede banen leidt.

-> Vraag nu uw offerte

Vinco Engineering: uw partner voor de bouwsector

Vinco Engineering is een ervaren partner voor de bouwsector. Naast de veiligheidscoördinatie van de werkzaamheden kunt u bij ons ook terecht voor een ruim aanbod aan gespecialiseerde diensten:

-> Vraag nu uw offerte

Expertise van een erkende veiligheidscoördinator in Mechelen

Vinco Engineering biedt een complete service voor bouwprojecten. Door samen te werken met een expert die uw hele bouwprocedure van begin tot einde opvolgt, bent u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt. Onze ingenieurs verdiepen zich in uw bouwplannen of renovatieplannen en staat aan uw zijde tot bij de oplevering van het project.

Plant u bouwwerkzaamheden en bent u op zoek naar een betrouwbare partner met ervaring? Neem contact met ons op om uw plannen te bespreken. We kijken uit naar een vlotte en duurzame samenwerking.

-> Vraag nu uw offerte

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen – Mechelen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – GentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio BruggeKnokke-HeistKortrijkMiddelkerkeOostende –  RoeselareWevelgem

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte