Veiligheidscoördinatie

U gaat binnenkort bouwen of renoveren? Dan moet u verplicht een veiligheidscoördinator voor uw werf aanstellen. Met Vinco Engineering aan uw zijde bent u verzekerd van een professionele gecertificeerde veiligheidscoördinatie niveau A. Wij zorgen voor een totaalopvolging van uw werf, inclusief regelmatige digitale verslaggevingen met foto’s.

Wat is de taak van de veiligheidscoördinator?

U kan gedurende het hele project op ons rekenen voor

  • Het opmaken van een algemeen veiligheids- en gezondheidsplan
  • De organisatie van een coördinatiestructuur voor grotere projecten
  • Werfbezoeken tijdens de fases die we als kritieke momenten hebben aangeduid
  • De opmaak en aflevering van een postinterventie dossier

Is veiligheidscoördinatie op uw werf verplicht?

Vanaf het moment dat er twee of meerdere aannemers tegelijkertijd of achtereenvolgens aan uw project werken bent u verplicht een veiligheidscoördinator aan te stellen.

Wanneer het gaat om bouwwerken met een oppervlakte van minder dan 500m², is het in principe de bouwdirectie die de veiligheidscoördinator moet aanstellen. Maar wanneer de opdrachtgever ook werkgever is, moet hij de verplichting van de bouwdirectie ontwerp om de coördinator aan te stellen te zijnen laste nemen. In dit geval vervult de opdrachtgever ook alle verplichtingen van de bouwdirectie.

Gaat het om een bouwwerk met een oppervlakte kleiner dan 500m², waarbij de tussenkomst van een architect wettelijk vereist is, moet de bouwdirectie belast met het ontwerp (bv. architect, architect-ingenieur of interieurontwerper) al in de ontwerpfase verplicht een veiligheidscoördinator aanstellen. Tijdens de uitvoering moet de bouwdirectie belast met de controle op de uitvoering van de werken (dus eveneens de architect), de veiligheidscoördinator aanduiden.

Indien het gaat om bouwwerken met een oppervlakte van 500m² of meer, is het altijd de opdrachtgever (bouwheer) die verantwoordelijk is voor de aanstelling van de veiligheidscoördinator, zowel bij het ontwerp als bij de uitvoering.

Wanneer er op eenzelfde plaats gelijktijdig bouwwerken of werken van burgerlijke bouwkunde worden uitgevoerd voor rekening van meerdere opdrachtgevers, moeten deze tijdens de studiefase van het ontwerp één gemeenschappelijke coördinator-ontwerp aanstellen via een schriftelijke overeenkomst. En de veiligheidscoördinator voor de verwezenlijking wordt op dezelfde manier aangeduid.

U bent op zoek naar een ervaren veiligheidscoördinator voor uw residentiële of niet-residentiële bouwproject? Dan kan u in elk geval op ons rekenen! Neem daarom vandaag nog contact met ons op of vraag via onderstaand offerte formulier uw gratis en vrijblijvende offerte met persoonlijk advies.

 

 

Waarom een veiligheidscoördinator?

Wie vandaag bouwt of verbouwt is verplicht om een optimale veiligheid te garanderen voor iedereen die tegelijkertijd of achtereenvolgens aanwezig is op uw werf. Zowel bij renovatiewerken als bij nieuwbouwprojecten komen immers heel wat risico’s kijken! Zo moeten trapgaten, stellingen en daken voldoende afgeschermd worden. Maar daar houdt het uiteraard niet bij op.

Veiligheidscoördinatie is vereist voor zowel openbare als particuliere werven en het is aan de architect in ontwerpfase en de bouwheer opdrachtgever in uitvoeringsfase om een bevoegde en goed opgeleide veiligheidscoördinator aan te duiden vanaf het ogenblik dat er meerdere aannemers bij uw project betrokken zijn. Vinco Engineering heeft alle attesten en verzekeringen om officieel als veiligheidscoördinator te kunnen optreden.

Wij zijn actief in de regio’s:

Veiligheidscoördinatie met Vinco Engineering

 

Vraag uw offerte aan

Contactgegevens

Projectlocatie

Projectbeschrijving

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Klik of sleep naar het icoon om één of meerdere bestanden te uploaden.
Max. 20 MB en/of 10 bestanden

Architect

Gewenste diensten

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.