Veiligheidscoördinator Gent

Staat u aan de start van een bouwproject in West Vlaanderen? Doe beroep op de diensten van een veiligheidscoördinator in Gent. Vinco Engineering is gespecialiseerd in veiligheidscoördinatie, studies en verslaggeving die verplicht zijn voor bouwprojecten in België.

Om de veiligheid van alle werknemers op de bouwwerf te kunnen garanderen, moet ieder bouwproject waarbij meer dan 1 aannemer aan de slag gaat, opgevolgd worden door een veiligheidscoördinator.

Wat doet de veiligheidscoördinator?

De veiligheidscoördinator heeft verschillende taken. Onze experts maken een algemeen veiligheidsplan en een gezondheidsplan op voor de start van de werken. Voor grotere projecten organiseren we ook de coördinatiestructuur van het hele bouwproject. In deze fase van de veiligheidscoördinatie bepalen we meteen de kritieke fases van de bouwprocedure. Tijdens iedere kritieke fase brengen we een bezoek aan de werf om te controleren of alles volgens de opgestelde planning verloopt. Nadien voorzien we u ook van een compleet postinterventie dossier.

-> Vraag nu uw offerte

De belangrijkste voordelen van een veiligheidscoördinator met ervaring

Als bouwheer bent u verplicht om alles in het werk te stellen wanneer het gaat over de veiligheid van uw werknemers en experts die aanwezig zijn op de bouwwerf. Zowel de kritieke als de niet-kritieke fasen moeten helemaal onderzocht worden op mogelijke risico’s, de zogenaamde veiligheidscoördinatie.

Met een ervaren team van ingenieurs kunt u met een gerust gevoel de werken van start laten gaan. Voor de aanvang van de werken ontvangt u een duidelijk overzicht van de te nemen maatregelen. Ook de kritieke fasen worden bepaald en er wordt voor ieder risico een overzichtelijk stappenplan opgesteld om de veiligheid te garanderen.

-> Vraag nu uw offerte

Is een veiligheidscoördinator in Gent verplicht?

U moet verplicht een veiligheidscoördinator aanstellen voor ieder renovatieproject of nieuwbouwproject waar meer dan 1 aannemer aan de slag gaat. Dit geldt zowel voor residentiële projecten als niet-residentiële projecten. De aannemers kunnen gelijktijdig aan de slag zijn, maar ze kunnen elkaar ook opvolgen. In beide gevallen is de veiligheidscoördinatie verplicht.

Is het bouwwerf kleiner dan 500m² en is de tussenkomst van een architect wettelijk vereist? Dan is het de bouwdirectie die de coördinator moet aanstellen.

-> Vraag nu uw offerte

De veiligheid van uw werknemers garanderen

Vinco Engineering heeft een ruime ervaring met het coördineren van de veiligheid op bouwwerven. Plant u een bouwproject en bent u op zoek naar een veiligheidscoördinator in Gent of omstreken? Neem dan zeker contact met ons op!

Bij Vinco Engineering kunt u, behalve voor de veiligheidscoördinatie van uw project ook terecht voor een totaalpakket van services voor de bouwsector. Zo zijn er een heleboel andere verplichte attesten, studies en verslagen. Zo zorgen wij ook voor de studies van de gebruikte technieken, stabiliteitsstudies, EPB verslaggeving en andere services.

-> Vraag nu uw offerte

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio AntwerpenMechelen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio BruggeKnokke-HeistKortrijkMiddelkerkeOostende –  RoeselareWevelgem

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte