Veiligheidscoördinator Middelkerke

Bouwwerkzaamheden waarbij meer dan één aannemer aan de slag gaat, vereisen de aanstelling van een veiligheidscoördinator. Ook in Middelkerke moet u bij de aanvang van een bouwproject of renovatieproject een erkend coördinator voor de veiligheid van de bouwwerkzaamheden aanstellen.

Door te rekenen op het advies en de know-how van een ervaren ingenieursbureau bespaart u zichzelf heel wat zorgen en overbodige stappen. Een ingenieursbureau als Vinco Engineering staat aan uw zijde en helpt u tijdens iedere stap van de werkzaamheden.

Wat zijn de taken van een veiligheidscoördinator?

Een ervaren veiligheidscoördinator neemt een heleboel specifieke taken van u over. Zo kunt u zich concentreren op het realiseren van het bouwproject, terwijl een expert zich ontfermt over de veiligheid tijdens de werkzaamheden.

Voor deze taken kunt u rekenen op de expertise van een veiligheidscoördinator in Middelkerke en omstreken:

  • Opstellen van een veiligheidsplan voor het complete bouwproject
  • Aanduiden van kritieke fases en opvolging van deze tijdstippen tijdens de werkzaamheden
  • Opstellen van een gezondheidsplan voor alle activiteiten op de werf
  • Werfbezoek tijdens de aangeduide kritieke fases
  • Opstellen van een postinterventiedossier
  • Coördinatiestructuur voor grote projecten

Bekijk ook onze andere gespecialiseerde diensten voor bouwprojecten

-> Vraag nu uw offerte

Is een veiligheidscoördinator verplicht in Middelkerke?

In de meeste gevallen is het aanstellen van een veiligheidscoördinator in Middelkerke verplicht.

De Belgische wetgeving schrijft voor dat er voor ieder bouwproject waar meerdere aannemers aan de slag gaan een veiligheidsplan moet worden opgesteld. De wetgeving geldt voor nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten, zowel voor residentiële projecten als niet residentiële projecten.

Het aanstellen van een erkend bureau voor veiligheidscoördinatie is verplicht vanaf het moment dat er meer dan 1 aannemer actief is op de bouwwerf. Of deze aannemers gelijktijdig aan de slag gaan of elkaar opvolgen, is niet van belang. De coördinator moet worden aangesteld voor de aanvang van de werkzaamheden.

Gaat er slechts 1 aannemer aan de slag op uw werf? Ook dan moet u de veiligheid op de werf kunnen garanderen, hoewel het aanstellen van een coördinator voor de veiligheid niet verplicht is. In dit geval is het nog steeds een goed idee om een coördinator voor de veiligheid aan te stellen.

-> Vraag nu uw offerte

Samenwerken met een ervaren coördinator voor de veiligheid

Door samen te werken met een ervaren ingenieursbureau voor veiligheidscoördinatie weet u zeker dat u een betrouwbaar partner in huis haalt. Zo kunt u rekenen op een jarenlange ervaring en een grondige kennis van de bouwsector en de bijbehorende wetgeving.

Vinco Engineering kan rekenen op een team van professionals met de juiste ervaring in de sector. Onze ingenieurs werkten in het verleden al aan grote en kleine projecten in verschillende sectoren. We kennen het klappen van de zweep en weten perfect hoe we best te werk gaan om u stap voor stap te begeleiden tijdens de complete procedure.

Vinco Engineering veiligheidscoördinator Middelkerke is een betrouwbare partner voor professionals en particulieren in de bouwsector. U kunt bij ons terecht voor de coördinatie van de veiligheid en gezondheid op uw werf. Daarnaast kunt u ook beroep doen op onze expertise voor een breed aanbod aan gespecialiseerde diensten:

Neem contact met ons op om uw bouwplannen te bespreken!

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio AntwerpenMechelen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – GentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio BruggeKnokke-HeistKortrijk – Middelkerke – Oostende –  RoeselareWevelgem

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte