Veiligheidscoördinator

Om de veiligheid van werknemers op een bouwwerf te garanderen, is het verplicht om een veiligheidscoördinator aan te stellen. Deze extra veiligheidscontrole dient om het risico op arbeidsongevallen te verminderen. Ook moet er rekening gehouden worden met het welzijn van de werkkrachten.

Vaak worden ongevallen op een bouwwerf veroorzaakt doordat er zich tekortkomingen of verkeerde keuzes voordoen in het initiële ontwerp. Een veiligheidscoördinator moet ervoor zorgen dat er voldoende aan risicopreventie wordt gedaan bij de keuze van technieken en processen.

Gaat u binnenkort bouwen of renoveren? Vinco Engineering is een gecertificeerd kantoor voor veiligheidscoördinatie tijdens bouwprocessen. Wij verzorgen de veiligheid op uw werf en volgen uw project compleet op van begin tot einde. U ontvangt van ons ook een digitale verslaggeving met foto’s.

Taken van onze veiligheidscoördinator

Om de coördinatie van de veiligheid uit te voeren, verzorgt Vinco Engineering het bouwproces van de start tot de finish.

Na de aanstelling van de coördinator en het ondertekenen van een schriftelijke overeenkomst tussen de verschillende partijen, starten wij met de realisatie en opvolging van de veiligheid op uw bouwwerf.

Tijdens de ontwerpfase zorgt Vinco Engineering voor een veiligheidsplan en een gezondheidsplan. Worden er wijzigingen aangebracht in het ontwerp of bouwplan? Dan zorgen wij dat deze gereflecteerd worden in onze plannen. Bij grote bouwprojecten nemen wij ook de organisatie van de coördinatiestructuur voor onze rekening.

Wij voorzien alle relevante informatie betreffende de veiligheid tijdens het uitvoeren van de geplande werken. Deze plannen worden gebundeld in het postinterventiedossier.

Wanneer de werken eenmaal van start gaan, brengen wij een bezoek aan de werf tijdens de kritieke momenten die we in het veiligheidsplan hebben opgenomen.

Bij grote werken houden we een coördinatiedagboek bij. Op het einde van de werken worden alle documenten overgedragen aan de opdrachtgever.

-> Vraag nu uw offerte

Veiligheidscoördinator verplicht aan te stellen?

Een veiligheidscoördinator moet verplicht worden aangesteld op alle tijdelijke of mobiele bouwplaatsen waar verschillende aannemers aan het werk zijn. Of die aannemers tegelijkertijd of achtereenvolgens werkzaamheden uitvoeren, maakt geen verschil. Wanneer de werf groter is dan 500 m², is een gecertificeerde veiligheidscoördinator verplicht.

Voor bouwwerken met een totale oppervlakte kleiner dan 500 is de wetgeving iets soepeler. Hier kan de aannemer de veiligheidscoördinatie op zich nemen. Wanneer de opdrachtgever ook meteen de werkgever is, moet er alsnog een onafhankelijke partij worden aangesteld voor de veiligheidscoördinatie.

Ongeacht of u begint met een particuliere of openbare bouwprocedure, een veiligheidscoördinator is altijd nodig. Vinco Engineering heeft alle benodigde attesten, verzekeringen en certificaten om officieel de veiligheid op te volgen op uw werf.

-> Vraag nu uw offerte

Tips voor aanstellen van gecertificeerde veiligheidscoördinator

Kies voor een niveau A veiligheidscoördinator die u een serie succesverhalen kan voorleggen. Ervaring is zeker geen luxe wanneer het over veiligheid gaat! Vinco Engineering heeft enorm veel ervaring met zowel kleine als grote bouwprojecten.

Kies voor een complete service. Tijdens en na de oplevering van het bouwproject moeten er nog andere documenten en verslagen afgeleverd worden. Maak het uzelf gemakkelijk en contacteer een bureau dat u een all-in-one service kan bieden en die uw project van binnen en van buiten kent!

Informeer naar de prijzen en diensten!

-> Vraag nu een offerte aan

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Brussel

Regio Brussel

Oost-Vlaanderen

Regio AalstBruggeGentSint-Niklaas

West-Vlaanderen

Regio KortrijkRoeselare

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Limburg

Regio Hasselt

Een aanrader om mee samen te werken!

Familie Verdoodt – Penne
Vraag nu uw offerte